Voor wie?

Bewindvoering is bedoeld voor mensen die meerderjarig zijn die (tijdelijk) niet in staat zijn hun financiën te regelen als gevolg van het hebben van problematische schulden, hun geestelijke of lichamelijke toestand of verkwisting.

Wat doet een bewindvoerder?

De bewindvoerder regelt de financiële zaken. Hij zorgt dat de uitgaven niet hoger zijn dan de inkomsten en zorgt zo voor een stabiele situatie. De vaste lasten worden betaald, bijzondere bijstand wordt aangevraagd indien u daar recht op heeft en zijn er schulden, dan wordt naar een oplossing gezocht.

Hoe wordt het bewind aangevraagd?

Bewindvoering wordt aangevraagd bij de kantonrechter door het indienen van een verzoekschrift. Dit kunt u onder andere zelf doen. Uiteraard helpen wij u graag bij het klaarmaken van alle stukken voor het indienen van het verzoekschrift bij de Rechtbank.

Werkwijze

  • Na uw aanmelding plannen we een kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Het kennismakingsgesprek zal bij u thuis plaatsvinden. Heeft u een begeleider dan is het verstandig dat deze ook aanwezig is. Als we samen besluiten om verder met elkaar te gaan en bewindvoering de beste oplossing voor u is, plannen we een intake gesprek. We maken de stukken voor de Rechtbank klaar voor het indienen van het verzoekschrift.
  • De Rechtbank nodigt u vervolgens uit voor een zitting. De bewindvoerder zal hier ook aanwezig zijn. Stemt de Rechtbank in met het bewind dan ontvangen we de beschikking waarin het bewind uitgesproken is. De bewindvoerder zal dan contact opnemen met alle instanties met het verzoek om alle correspondentie voortaan naar het adres van de bewindvoerder te sturen.
  • Er wordt een leefgeld rekening voor u geopend waarop uw leefgeld gestort wordt. Van deze rekening krijgt u een pinpas. Ook opent de bewindvoerder een beheerrekening. Van deze rekening betaald de bewindvoerder alle lasten en eventuele aflossingen. Is er ruimte om te sparen dan zal tevens een spaarrekening geopend worden.
  • De bewindvoerder zal dan beginnen met het opstellen van een budgetplan. Uw inkomsten en uitgaven worden besproken en er wordt afgesproken hoe hoog uw leefgeld is. Is er sprake van problematische schulden dan zal de bewindvoerder de financiële situatie gaan stabiliseren.

Neem contact op met Peil

Peil Bewindvoering & Budgetbeheer

Postbus 4650
5953 ZH REUVER
Tel. 06-38760116
info@peilbewind.nl
www.peilbewind.nl

Voor al uw vragen, advies, overleg en aanmeldingen zijn wij dagelijks bereikbaar van

Ma t/m do van 09.00 tot 16.00

In volgende vakantieperiodes is het kantoor gesloten:
Overige gegevens

KvK nummer 74066005